ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul britanic va împiedica oligarhii ruși să ascundă banii murdari

10:52 | 01.03.2022 Categorie: Externe

Londra, 1 mar. /MOLDPRES/. Oligarhii care ascund averea în Marea Britanie riscă cinci ani de închisoare și amenzi de 500 de lire sterline pe zi în urma unei acțiuni a guvernului de la Londra cu privire la proprietățile cumpărate cu bani murdari, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Agenții economici  străini listați  ca având proprietăți în Marea Britanie, vor trebui să declare proprietarii reali, în caz contrar vor risca amenzi și o interdicție de vânzare conform planurilor anunțate pentru un registru public complet al proprietarilor de imobiliari și de terenuri.

Ministrul afacerilor, Kwasi Kwarteng, a spus că legea va avea „un efect disuasiv imediat asupra banilor murdari”, recunoscând că până acum „oligarhii și cleptocrați din Rusia și din alte părți au folosit proprietăți de lux pentru a ajuta la spălarea veniturilor din corupție”.

El a mai adăugat că „în lumina acțiunilor scandaloase ale Rusiei din ultimele zile, este necesar să-i avertizăm pe acești infractorii și să transmitem un mesaj clar că Regatul Unit nu va tolera corupția lor aici”.

Oficialul britanic a mai spus că registrul va cere proprietarilor străini anonimi să-și dezvăluie identitatea reală pentru a se asigura că infractorii nu mai pot deține proprietăți în spatele lanțurilor secrete de companii-fantomă” și că legea „va trimite un avertisment clar celor care au utilizat sau care se gândesc să folosească piața imobiliară din Regatul Unit pentru a spăla câștigurile necuvenite, în special cele legate de regimul Putin.”

Băncile care încalcă sancțiunile împotriva Rusiei și a altor regimuri paria riscă să fie numite și făcute de rușine de noile puteri care facilitează aplicarea de amenzi instituțiilor financiare.

95.000 de proprietăți din Anglia și Țara Galilor sunt deținute de companii străine și există îngrijorări că acest lucru a permis un aflux de bani rusești; unii oligarhi își ascund dreptul de proprietate asupra proprietăților londoneze în spatele unor companii fantomă.

Boris Johnson a insistat că „nu există loc pentru bani murdari în Marea Britanie”, spunând: „Cei care îl susțin pe Putin au fost avertizați: nu aveți unde să vă ascundeți câștigurile”.

Foto: helloholidays.ro

img22001542

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!