ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Capacitatea operațională a Centrului de triere a refugiaților de la MoldExpo a fost mărită

10:59 | 01.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile au mărit capacitatea operațională a Centrului de triere a refugiaților de la MoldExpo, transmite MOLDPRES.

Potrivit primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, la cele 610 locuri de plasament temporar de la MoldExpo au fost adăugate încă 183 de locuri de cazare temporară în cadrul Brigăzii de infanterie motorizată ”Ștefan cel Mare” și 120 de locuri amenajate în incinta restaurantului „Casa Sărbătorii”.

“La MoldExpo se face trierea refugiaților, aceștia sunt plasați aici pentru 24 de ore, după care li se pune la dispoziție, la cerere, cazare în locurile amenajate de către municipalitate. Am identificat 17 mii de locuri de cazare”, a precizat Ceban.

În același timp, edilul a anunțat că autoritățile publice locale ale capitalei au renunțat la desfășurarea mai multor manifestări culturale, care făceau parte componentă a Festivalului “Mărțișor”. “Nu este perioada cea mai potrivită pentru a sărbători, ne vom concentra eforturile pentru gestionarea situației cu privire la cazarea și acordarea ajutorului pentru refugiați”, a precizat acesta.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul de Interne, în perioada 24 - 28 februarie, pe teritoriul Republicii Moldova au intrat 69.581 de cetățeni ai Ucrainei. 67.317 persoane au intrat prin segmentul de frontieră MD-UA, iar 1.949 prin segmentul de frontieră MD-RO.

img22001543

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!