ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În următoarele zile, Republica Moldova va fi vizitată de înalți oficiali

11:23 | 01.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. În următoarele zile Republica Moldova va găzdui vizitele unor înalți oficiali care, vor vizita țara noastră în semn de solidaritate și susținere pentru măsurile întreprinse de autorități în gestionarea riscurilor asociate cu Republica Moldova ca urmare a războiului din Ucraina, și în special ce ține de gestionarea fluxului de refugiați veniți la noi în țară, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Programul vizitelor înalților oficiali:

1 – 2 martie – Helga Schmid, secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se va întâlni inclusiv cu reprezentanții misiunii civile de monitorizare a OSCE evacuate recent din Ucraina;

2 – 3 martie – Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate și Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere.

În cadrul programului, oficialii se vor întâlni cu președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și vicepremierul Nicu Popescu pentru a aborda modalitățile de soluționare a problemelor generate de criza de securitate din regiune, necesitățile de asistență și măsurile concrete pentru a sprijini consolidarea rezilienței țării noastre.

img22001544

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!