ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: În acest an, Mărțișorul vine cu un mesaj de pace

11:33 | 01.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. În prima zi a primăverii, Moldova marchează sărbătoarea Mărțișorului - simbolul alb-roșu al schimbării și renașterii. Odată cu venirea primăverii, vrem să știm că viața poate învinge armele, aducătoare de distrugere și moarte. Afirmațiile au fost făcute de șeful statului, Maia Sandu, pe pagina sa oficială, comunică MOLDPRES.

“Lumea se dezmorțește, celebrând sfârșitul iernii și înnoirea naturii. Oamenii celebrează viața. În acest an, Mărțișorul vine cu un mesaj de pace. Războiul din Ucraina ne-a zguduit. Odată cu venirea primăverii, vrem să știm că viața poate învinge armele, aducătoare de distrugere și moarte. În vremuri incerte, să fim alături unii de alții, să rămânem solidari și să ne rugăm de un cer senin. Pacea este prioritate”, a mai spus Maia Sandu.

Cu un mesaj de 1 martie a venit și speakerul Igor Grosu.

“Întâmpinăm un Mărțișor trist în acest an. Ucraina se află într-un război nejustificat și inuman. Mor oameni nevinovați, civili și copii. Toată Moldova trăiește acum cu durere și îngrijorare. Rudele, prietenii noștri ucraineni trec prin momente cumplite. Mulți sunt nevoiți să stea ascunși în adăposturi, femeile și copiii fug din calea războiului. Zeci de mii de cetățeni ucraineni vin în aceste zile în Moldova pentru că vor să-și știe copiii în siguranță. Îi primim cu brațele deschise. Moldovenii s-au unit pentru Ucraina”, a scris Grosu.

“Moldovenii își oferă casa și masa ucrainenilor pe care nu i-au văzut până acum niciodată. Asta înseamnă pacea – iubirea și grija față de oameni. Îmi doresc ca simbolul Mărțișorului nostru – protecția de rele, bucuria naturii care prinde viață – să se adeverească în aceste zile. Să vină o primăvară a păcii în Ucraina. Și să fie pace în toată lumea”, a conchis Grosu.

img22001545

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!