ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Başcanul Irina Vlah s-a întâlnit cu consulul Turciei la Comrat

12:56 | 01.03.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Situaţia din regiune a fost discutată astăzi de guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, în cadrul unei întâlniri cu Hasan Akdoğan, consulul general al Turciei la Comrat, transmite MOLDPRES.

Părţile au făcut un schimb de opinii cu privire la evenimentele care au loc în țara vecină și la posibilele consecințe sociale, economice și politice.

Bașcanul și consulul au discutat problema fluxului tot mai mare de refugiați din Ucraina. În UTA Găgăuzia a fost deschisă o unitate temporară de cazare pentru refugiați.

"Urmărim cu mare îngrijorare evenimentele ce se petrec la vecinii noștri. Facem apel la toți liderii să înceapă dialogul și să renunțe la retorica agresivă. Identificarea unui compromis ar trebui să fie obiectivul principal - compromisul în această situație salvează vieți și destine ale oamenilor. Cu cât este mai mare nivelul de respingere reciprocă, cu atât va fi mai dificil să se ajungă la un compromis. Dar oamenii vor pace astăzi", a spus Irina Vlah.

În cadrul întâlnirii au fost discutate şi etapele implementării proiectelor de infrastructură din Autonomie cu sprijinul Turciei.

Foto: Facebook Irina Vlah

img22001553

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!