ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a mulţumit voluntarilor pentru asistența oferită în gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina

08:13 | 02.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit ieri cu voluntarii și voluntarele din grupul de lucru „Moldova pentru Pace”, structură creată pe lângă Ministerul Afacerilor Interne și Guvern pentru a coordona cu celelalte instituții ale statului fluxul de refugiați din Ucraina, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului le-a transmis recunoștință pentru solidaritatea și omenia cu care acționează în aceste zile.

„Acești tineri, alături de alte mii de voluntari aflați pe teren, contribuie zilnic, umăr lângă umăr, la efortul comun al autorităților de a primi, acomoda și oferi asistența necesară oamenilor care fug de războiul din Ucraina. Cu acești voluntari vorbiți la telefon, atunci când doriți să le întindeți o mână de ajutor refugiaților. Tot ei sunt cei care-i întâmpină pe refugiați la frontieră și-i ghidează care sunt următorii pași”, menționează Președinta.

În context, șefa statului a adresat mulțumiri tuturor voluntarilor ce au răspuns apelului autorităților de a ajuta refugiații din Ucraina. Potrivit Președintei Maia Sandu, efortul și implicarea fiecăruia este de neprețuit și contribuie la unitatea întregii țări.

Foto: Președinție

img22001573

img22001573

img22001573

img22001573

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!