ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Muzeul Național de Artă vor fi organizate ateliere de creație pentru copiii refugiaților ucraineni

09:11 | 02.03.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Muzeul Național de Artă al Moldovei (MNAM) susține eforturile autorităților din Republica Moldova pentru integrarea refugiaților ucraineni. În acest context, instituția oferă spațiile sale în vederea organizării atelierelor de creație destinate copiilor refugiați, informează MOLDPRES.

Astfel, potrivit organizatorilor, în fiecare marți și joi, în incinta muzeului de pe str. 31 August, 115, vor avea loc câte două ateliere pe zi: la orele 13:00 și 15:00. În aceste ateliere copiii vor învăța să facă diverse lucrări pentru a stimula creativitatea prin desen, colaj și modelare în plastilină.

De asemenea, pentru refugiați și voluntari, Muzeul Național de Artă al Moldovei oferă acces gratuit la toate expozițiile.

”Promovând valorile autentice, considerăm că libertatea, respectul și solidaritatea sunt necesare în prezervarea culturii și educarea generațiilor pentru un viitor mai luminos,” se mai spune într-un comunicat de presă al instituției.

Fotografii din arhiva MNAM

img22001576

img22001576

img22001576

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!