ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ialoveni vor fi semnate contracte pentru 15 proiecte noi de infrastructură în centrul ţării

11:31 | 02.03.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. În perioada 1-4 martie, la Ialoveni, orașul reședință al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, sunt organizate evenimente de semnare a Contractelor de finanțare cu beneficiarii și partenerii acestora, pentru noile proiecte de infrastructură care urmează să fie inițiate în perioada imediat următoare, în mai multe localități din centrul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES. 

Procesul de semnare a Contractelor de finanțare a demarat ieri, iar în următoarele zile vor fi organizate evenimente similare pentru toate cele 15 proiecte noi, incluse în Planul anual de finanțare din mijloacele financiare ale Fondului Național pentru Dezvoltare Regională pentru anul 2022, ai căror beneficiari au prezentat documentația necesară actualizată.

Noile proiecte de infrastructură vor fi susținute financiar din Fondul Național de Dezvoltare Regională, conform Documentul Unic de Program (DUP) pentru perioada 2022-2024.

Costul total al celor 17 proiecte de dezvoltare regională (15 proiecte noi și 2 trecătoare), incluse în DUP pentru anii 2022-2024, pentru Regiunea de Dezvoltare Centru este de 958,832,209.60 lei.

Din lista de proiecte fac parte Consolidarea, conservarea și dezvoltarea infrastructurii turistice din cadrul Rezervației Cultural-Naturale Orheiul Vechi; Dezvoltarea atractivității turistice în comunitățile de pe „Platoul Coșnița" și orașul Criuleni; Anenii Noi - Hub Național de turism sportiv; Valorificarea potențialului turistic al regiunii de centru a Republicii. Moldova; Crearea unei zone de agrement pentru sporirea calității vieții locuitorilor din or. Ialoveni; Construcția apeductului magistral Sărata Răzeși (raionul Leova)-Voinescu-Mingir (raionul Hâncești) etc.

Foto: ADR Centru

img22001584

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!