ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un polițist și fratele acestuia vor ajunge pe banca acuzaților

11:06 | 02.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Doi frați, unul din ei ofițer INSP au fost trimiși în judecată pentru transportarea țigaretelor în valoare de peste 1,3 milioane lei, fără timbre de acciz, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cei doi sunt învinuiți de transportarea și păstrarea țigaretelor care nu erau marcate cu timbre de acciz.

Prin fapta comisă - eschivarea de la plata accizelor pentru marfa transportată și păstrată - inculpații au prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de lei. Cei doi au vârsta de 28 și 33 de ani și sunt locuitori ai Chișinăului.

Făptașii au fost opriți de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în timp ce transportau marfa din centru spre nord, cu ofițerul INSP la volanul automobilului, în uniformă de serviciu, în preajma raionului Sângerei. Urmare a percheziționării mijlocului de transport, oamenii legii au depistat în compartimentul marfar al acestuia pachete ce conțineau 1,3 mln de țigarete, care au fost recunoscute în calitate de corp delict.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!