ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ungaria a extins termenul pentru tranzitarea transportului moldovenesc fără autorizaţii

12:25 | 02.03.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a anunţat operatorii de transport că, luând în considerație fluxul sporit al unităților de transport și timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierelor, au fost purtate negocieri cu autoritățile competente ale Ungariei pentru extinderea perioadei de tranzit la efectuarea transportului fără autorizații, relatează MOLDPRES.

În urma negocierilor, Ministerul Inovaţiei şi Tehnologiei al Ungariei a permis tranzitarea teritoriului ungar, fără prezentarea autorizaţiilor, până la data de 14 martie curent, în scopul reîntoarcerii unităților de transport în Republica Moldova.

ANTA reaminteşte că pentru a beneficia de permisiunea acordată, Agenţia urmează să transmită în prealabil autorităţilor ungare informaţia referitor la numerele unităţilor de transport care vor efectua cursele în tranzit.  „În acest scop, solicităm operatorilor de transport transmiterea informației cu anexarea documentelor confirmative (CMR) la adresa electronică: [email protected]”, indică un comunicat al instituţiei.

img22001593

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!