ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe localități din țară vor beneficia de apă potabilă

12:32 | 02.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a avizat pozitiv astăzi semnarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională de Dezvoltare (AID) a grupului Băncii Mondiale, în vederea realizării proiectului ”Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, comunică MOLDPRES.

Proiectul are drept scop sporirea accesului la serviciile de alimentare cu apă și sanitație și consolidarea capacității instituționale locale și naționale de prestare a acestor tipuri de servicii. În acest sens, țara noastră urmează să contracteze un împrumut în valoare de 44,1 milioane de euro din partea AID și un grant de 1,55 milioane de euro de la Agenția pentru Dezvoltare a Austriei (ADA).

Astfel, vor fi extinse și îmbunătățite serviciile de aprovizionare cu apă în raioanele Cahul, Vulcănești și Râșcani. De asemenea, la Soroca și Comrat va fi modernizată infrastructura de prelucrare a apelor uzate.

Foto: Parlament

img22001594

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!