ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kievul nu confirmă pentru miercuri o nouă rundă de negocieri cu Moscova

13:42 | 02.03.2022 Categorie: Externe

Kiev, 2 mar. /MOLDPRES/. Ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba a evitat să confirme că o a doua rundă de negocieri cu Rusia va avea loc miercuri, aşa cum a sugerat anterior Moscova, transmite EFE, citată de Agerpres și MOLDPRES.

"Momentan nu se ştie când vor avea loc noi negocieri", a precizat Kuleba într-un mesaj video difuzat pe Facebook.

Anterior, consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a declarat pentru Reuters că este avută în vedere posibilitatea organizării de noi discuţii cu partea rusă, dar că este nevoie de "o agendă substanţială".

Kremlinul a anunţat că cea de-a doua rundă de negocieri ruso-ucrainene privind un posibil acord de încetare a focului în Ucraina poate avea loc miercuri.

"Astăzi (miercuri - n.r.), în a doua jumătate a zilei, spre seară, delegaţia noastră se va afla la locul (reuniunii), aşteptându-i pe negociatorii ucraineni", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică.

Foto: atlanticcouncil.org

img22001595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!