ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

800 de ucraineni au cerut azil în Republica Moldova

14:26 | 02.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. În perioada 24 februarie - 1 martie curent, pe teritoriul Republicii Moldova au intrat peste 112 mii de cetățeni ai Ucrainei, circa 60 de mii au părăsit deja teritoriul țării noastre, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ministrului Afacerilor Interne, Ana Revenco, pe teritoriul țării au rămas peste 51 de mii de cetățeni ai Ucrainei.

Cel mai mare flux de persoane originare din Ucraina a fost înregistrat în punctele de trecere a frontierei de stat Palanca, Tudora, Otaci și Criva.

În aceste zile, în diferite oficii teritoriale ale BMA au solicitat azil 1 500 de persoane, dintre care 800 cereri din partea cetățenilor ucraineni.

Șeful de la MAI a anunțat că astăzi au venit și primele loturi de ajutoare pentru refugiați. La Chișinău a ajuns un lot cu pături, paturi, perne ce vor fi distribuite centrelor de plasament.

img22001597

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!