ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de fotografii dedicată Anului recunoștinței față de veteranii de război a fost inaugurată la Parlament

16:52 | 02.03.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la izbucnirea conflictului armat pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, în incinta Parlamentului, a fost inaugurată o expoziție fotografică, comunică MOLDPRES.

Lucrările expuse au fost realizate pe câmpul de luptă, în anul 1992, de către fotojurnalistul Nicolae Pojoga. De asemenea, expoziția mai conține documente istorice și cărți care reflectă evenimentele din acea perioadă.

Prezent la eveniment, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a remarcat cât de important este să păstrăm în memorie faptele eroilor care au luptat în conflictul de pe Nistru. ”Prin intermediul evenimentului de astăzi, am încercat să readucem în memoria noastră acele clipe tragice, în care veteranii noștri au găsit curajul și au răspuns apelului de a-și apăra patria, de a ne apăra pe noi”, a menționat Președintele Parlamentului.

Tot astăzi, Președintele Legislativului a înmânat diplome pentru 21 de veterani din diferite localități ale țării, care au participat la conflictul armat de pe Nistru. Totodată, aproape o sută de veterani din toate raioanele țării, inclusiv cele din stânga Nistrului, au primit diploma Parlamentului de gradul I.

La data de 2 martie 1992, a izbucnit conflictul armat pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova. Atunci, peste 300 de oameni și-au pierdut viața pe câmpul de luptă, iar circa 370 de persoane au fost rănite.

Foto: Parlament

img22001601

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!