ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul de eliberare a permiselor de conducere va fi modernizat

16:45 | 02.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Regulamentul circulației rutiere și normele privind examinarea medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului de conducere a fost modificat. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Executivului, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Modificările propuse au drept scop modernizarea serviciilor publice, prin digitizarea serviciului „Eliberarea permisului de conducere”, ceea ce va asigura creșterea calității, reducerea costului și a duratei prestării serviciilor publice cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, va fi redus numărul de acte necesare la perfectarea dreptului de a conduce vehicule, prin excluderea testului psihofiziologic și eliberarea adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule de către medicul de familie, care va accesa datele medicale ale persoanei în sistemul informațional de Asistență medicală primară.

La fel, va fi asigurat schimbul de date între instituțiile implicate în procesul de documentare a persoanelor cu dreptul de a conduce vehicule, prin intermediul sistemelor informaționale deținute conform ariei de competență.

Proiectul a fost elaborat conform obiectivelor Guvernului cu privire la modernizarea serviciilor publice și prestarea la nivel a acestora cetățenilor Republicii Moldova.

Foto: Guvern 

img22001607

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!