ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a participat la ceremonia de comemorare a celor căzuți în conflictul armat de pe Nistru

17:08 | 02.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a participat astăzi la evenimentele comemorative dedicate aniversării a 30-a a declanșării ostilităților de pe Nistru, aducând un omagiu eroilor căzuți în acest conflict, care au apărat cu dârzenie și dedicare integritatea teritorială și independența Republicii Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. 

Împreună cu reprezentanții administrației publice locale și veteranii de război, vicepremierul a ținut un minut de reculegere pentru cei căzuți la datorie pe câmpul de luptă și a depus flori la monumentele eroilor din localitățile Molovata Nouă și Cocieri, raionul Dubăsari. 

În alocuțiunea sa, Oleg Serebrian a menționat aportul deosebit al celor care au luptat atunci pentru a apăra independența și integritatea teritorială a țării, subliniind importanța cultivării memoriei despre aceste evenimente pentru generațiile de azi și de mâine. 

În numele Guvernului Republicii Moldova, vicepremierul a exprimat recunoștință pentru devotamentul, sacrificiul și dragostea de țară manifestate de veteranii de război și de camarazii lor căzuți pe câmpul de luptă, inclusiv pe platoul Cocieri. 

Totodată, în contextul conflictului militar din Ucraina, viceprim-ministrul a venit cu un mesaj de pace și de solidaritate:

”Neînțelegerile trebuie înlăturate prin dialog, nu cu forța armelor. Oamenii politici trebuie să fie întotdeauna conștienți de faptul că de acțiunile și cuvintele lor depind viețile a milioane de oameni inocenți”.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img22001608

img22001608

img22001608

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!