ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premiera unui spectacol de Daniela Burlaca va avea loc la Teatrul ”Geneza Art”

19:02 | 02.03.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. La Teatrul ”Geneza Art” va avea loc sâmbătă, 5 martie, la ora 19.00, premiera spectacolului ”Nuntă în cer” după Mircea Eliade, în regia Danielei Burlaca, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, romanul „Nuntă în cer” prezintă istoria a doi bărbați, care își povestesc experiența de viață, cunoscând dragostea absolută dintre bărbat și femeie ca ființă unică. Este o confesiune tulburătoare despre iubirea perfectă, iubirea predestinată. Spectacolul abordează tema cuplului cu multiplele sale căutări și neliniști, într-o unitate primordială a spiritului uman. În roluri: Ana-Sia Cărăuș, Mihai Bordian, Eugeniu Răbdău, Victoria Botnar, Ana-Maria Golea, Veronica Odagiu, Dorina Beatrice Timciuc și Andreea Ene.

Vineri, 4 martie, la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va prezenta spectacolul ”Hamlet” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Grecu. Regizorul mută povestea lui Shakespeare într-un „atemporal” an 2018, în Elsinore, în Danemarca. Și în fața publicului se derulează imagini de la magnifica înmormântare, și încet, încet, relațiile încep să se contureze; această reîntoarcere și acest amestec al timpurilor este pariul lui Alexandru Grecu. În scene aparent disparate, povestea se repetă iar și iar, la infinit, din vremea Danemarcei lui Shakespeare și până azi, vie, puternică, țintind inima Ființei și, mai ales, situația social-politică din „Danemarca noastră” sfâșiată de aceleași nedreptăți, minciuni și trădări nesfârșite, care ne lipsesc de orice speranță și ne îngroapă viitorul în mormântul negru al ”neistoriei”.

Suma acumulată din vânzarea biletelor la spectacolul ”Hamlet” va fi transferată pe contul deschis de Primăria Chișinău pentru ajutorarea refugiaților ucraineni.

Sâmbătă, la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” își așteaptă publicul la spectacolul ”Nunta” de Anton P. Cehov, în regia lui Alexandru Grecu.

img22001616

img22001616

img22001616

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!