ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul de stat american Antony J. Blinken este așteptat la Chișinău

08:54 | 03.03.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. În zilele de 5-6 martie, secretarul de stat american Antony J. Blinken va vizita Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, agenda discuțiilor include sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru eforturile țării noastre de a oferi asistență refugiaților ucraineni ca urmare a războiului din țara vecină, precum și susținerea de către partenerii americani a proceselor democratice, a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

La Chișinău, șeful diplomației americane se va întâlni cu președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul de externe Nicu Popescu.

În această săptămână, Republica Moldova a fost vizitată de mai mulți înalți oficiali europeni, printre care Helga Schmid, secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate și Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere. Astăzi, țara noastră va fi vizitată de ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean Yves Le Drian și comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

Foto: ru.usembassy.gov

img22001622

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!