ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un oraș din Israel va primi refugiați ucraineni aflați în Republica Moldova

09:00 | 03.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Orașul Așdod din Israel va primi refugiați ucraineni aflați în Republica Moldova. Decizia a fost anunțată după o discuție a însărcinatului cu afaceri al Ambasadei țării noastre, Alex Roitman, cu viceprimarul orașului Așdod, Shimon Katzenelson, comunică MOLDPRES.

În cadrul întrevederii, diplomatul moldovean a relatat despre fluxul de refugiați care intră pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, dar și despre eforturile depuse de către autorități și de către sutele de voluntari pentru buna acomodare a acestora. O mare parte din refugiați sunt de origine evreiască sau cetățeni ai Statului Israel, estimativ 5000 de persoane.

De asemenea, a fost remarcată solidaritatea poporului Republicii Moldova cu oamenii din Ucraina, ceea ce a fost subliniat și în poziția oficială a țării noastre. Alex Roitman a menționat că Republica Moldova condamnă războiul declanșat de Federația Rusă contra Ucrainei, care constituie o încălcare gravă a normelor de drept internațional.

În context, părțile au convenit să identifice modalități de acordare a unui ajutor umanitar în vederea sprijinului eforturilor Republicii Moldova în fața acestei crize umanitare.

Funcționarul israelian a subliniat că orașul Așdod este dispus să acomodeze, cu asigurare deplină (cazare și ajutor material), 120 de familii de refugiați evrei care se află acum în Republica Moldova.

Foto: facebook.com/MoldovainIsrael

img22001624

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!