ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Josep Borrell și Oliver Varhelyi

10:53 | 03.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut astăzi o întrevedere cu Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate și cu Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Am discutat despre consecințele războiului declanșat în Ucraina și care afectează profund pacea în regiunea noastră. Am menționat că în pofida provocărilor cauzate de criza sanitară, energetică și economică, țara noastră și-a asumat responsabilitatea de vecin și stat prieten prin solidarizarea și identificarea promptă a soluțiilor pentru gestionarea fluxului de refugiați ucraineni”, a spus vicepremierul Nicu Popescu.

Oficialul moldovean le-a mulțumit partenerilor europeni pentru răspunsul rapid oferit la adresarea Republicii Moldova și oferirea, în consecință, a suportului necesar țării noastre prin intermediul mecanismului european de protecție civilă. Austria, Finlanda, Franța, Suedia, Grecia, Lituania, Regatul Țărilor de Jos, Cehia - sunt doar câteva state membre ale UE care au anunțat asistență pentru Republica Moldova.

Șeful diplomației de la Chișinău a accentuat faptul că ireversibilitatea procesului de integrare europeană necesită cât mai multă susținere și investiții țintite pentru recuperarea economică, consolidarea rezilienței, a cooperării politice, participarea la misiunile UE de gestionare a crizelor, combaterea dezinformărilor și măsuri care să asigure o securitate cibernetică sporită.

„Drumul nostru către marea familie europeană are o singură direcție - modernizarea și accelerarea agendei de reforme pentru asigurarea prosperității și a bunăstării tuturor cetățenilor noștri”, a conchis ministrul de externe Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22001637

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!