ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O rubrică nouă, dedicată necesităților refugiaților ucraineni, este disponibilă pe pagina web a Guvernului 

13:10 | 03.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Informațiile utile pentru cetățenii ucraineni care vin în țara noastră sau se află deja în Republica Moldova, pot fi găsite acum  pe pagina web a Guvernului, la rubrica Centrului Unic pentru gestionarea crizei: https://gov.md/ro/content/ucrainenii-din-ucraina, transmite MOLDPRES cu referire la  Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Noul compartiment a fost creat în suportul refugiaților din Ucraina și conține informații privind traficul în posturile vamale, condițiile de intrare în țara noastră, precum și numerele de contact ale liniilor verzi, necesare pentru precizările suplimentare. De asemenea, pe pagina Guvernului este disponibilă informația privind solicitările de azil, transportul spre Chișinău oferit ucrainenilor, precum și oportunitățile de cazare de care pot beneficia aceștia.

Totodată, la rubrica „Întrebări frecvente”, persoanele vor găsi răspunsuri privind statutul de refugiat, posibilitățile de angajare în câmpul muncii, condițiile de intrare în Uniunea Europeană din Republica Moldova și altele. 

La aceeași rubrică, poate fi accesată și noua resursă informațională web, dedicată refugiaților ucraineni, disponibilă pe adresa: www.dopomoga.gov.md

Pagina este structurată pe domenii de interes pentru persoanele refugiate și prezintă informații relevante, actualizate la zi și bazate pe surse veridice și oficiale.

www.dopomoga.gov.md a fost concepută ca un punct unic de acces la informații ce se referă la ajutorul de care pot beneficia ucrainenii în perioada de aflare pe teritoriul Republicii Moldova.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!