ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În urma incendiului de la centrala din Zaporojie, nu se atestă creșteri ale nivelului radiației

08:27 | 04.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile Republicii Moldova au anunţat astăzi că, în contextul incendiului de la centrala atomică din Zaporojie (Ucraina), nu se atestă creșteri ale nivelului radiației și nu există pericol pentru populație, transmite MOLDPRES.

Pe fondul unor ciocniri armate în vecinătatea centralei nucleare de la Zaporojie, lângă Energodar (circa 550 km sud-est de Kiev), a izbucnit un incendiu la una dintre clădirile complexului energetic. Incendiul, deși puternic, a fost stins rapid, în momentul de față fiind complet lichidat. Clădirea afectată de incendiu nu are legătură cu partea tehnologică a centralei, fiind o facilitate de pregătire a personalului, conform unui comunicat al Reuters.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică anunță că nivelul de radiație în zonă este normal și continuă să-l monitorizeze.

Datele de la Ministerul Mediului arată că nivelul de radiație din Republica Moldova nu înregistrează nicio creștere. „Vom continua să monitorizăm nivelul de radiații și să informam periodic dacă vor interveni schimbări în fondul radioactiv”, indică instituţia.

Guvernul de la Chişinău face apel la calm și roagă populația să se informeze exclusiv din surse verificate.

img22001662

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!