ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău a alocat 5 mln de lei pentru gestionarea valului de refugiați

09:49 | 04.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a alocat cinci milioane de lei din fondul de rezervă pentru cheltuielile necesare gestionării valului de refugiați din Ucraina, transmite MOLDPRES.

Decizia de accesare a fondului de rezervă al municipalității a fost luată în ședința Comisiei pentru administrarea fondului de rezervă care a avut loc aseară. Resursele financiare accesate au fost repartizate instituțiilor și direcțiilor din subordinea autorității locale Chișinău. Astfel, fiecare pretură din capitală a primit câte o sută de mii de lei, trei milioane de lei au ca destinație Direcția generală locativ comunală și amenajare, 857,5 mii lei sunt alocați Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului iar 642,5 mii lei vor merge către Direcția generală asistență medicală și socială.

Potrivit informațiilor prezentate de către municipalitatea Chișinău, autoritățile capitalei amenajează 44 de locații pentru cazarea refugiaților din Ucraina.

Poliția de frontieră a anunțat că în perioada 24 februarie - 3 martie în Republica Moldova au intrat 136 386 de cetățeni ucraineni, 74 816 dintre aceștia au plecat în altă țară. Autoritățile centrale și locale acordă ajutor pentru 61 570 de refugiați care au rămas pe teritoriul Moldovei.

img22001663

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!