ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați efectuează o vizită în R. Moldova

09:11 | 04.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. În perioada 4-5 martie, Filippo Grandi, Înaltul comisar al Națiunilor Unite pentru refugiați, va întreprinde o vizită în Republica Moldova. Aceasta este prima vizită în țara noastră a unui înalt comisar al ONU pentru refugiați, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.  

Oficialul ONU va avea întrevederi cu președintele Maia Sandu cu participarea vicepremierului Nicu Popescu, cu prim-ministra Natalia Gavrilița cu participarea ministrei Afacerilor Interne, Ana Revenco, și a ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari. 

De asemenea, delegația va efectua o deplasare la centrul de triere de la Palanca pentru documentarea la fața locului cu privire la modul de gestionare a fluxului de refugiați și condițiile în care sunt acomodați aceștia pe teritoriul țării noastre. 

Totodată, Filippo Grandi va consulta opinia autorităților naționale cu privire la propunerea programului de asistență internațională urgentă în valoare de 1,7 miliarde de dolari, adresat susținerii acțiunilor consolidate ce urmează a fi întreprinse în vederea asigurării unor răspunsuri eficiente la criza umanitară.

img22001665

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!