ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE condamnă atacul militar de la centrala atomică Zaporijie

10:42 | 04.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă cu fermitate atacul militar de la centrala atomică Zaporijie din Ucraina, care generează îngrijorări profunde privind securitatea nucleară și radiologică și pune în pericol viața și securitatea umană în regiune și pe continentul european, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Facem apel la neadmiterea atacurilor asupra obiectivelor nucleare și la necesitatea respectării dreptului internațional, angajamentelor asumate în cadrul ONU, inclusiv în cadrul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică. 

„Agresiunea militară împotriva Ucrainei trebuie oprită. Țara noastră face repetat un apel la pace”, a spus ministrul Nicu Popescu.

img22001671

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!