ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 9 mln de lei au fost încasați la buget după investigarea mai multor infracțiuni fiscale

12:21 | 04.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Începând cu ianuarie 2021, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a investigat de comun cu Serviciul Fiscal de Stat 258 de cauze penale, iar în aceeași perioadă, peste 9 milioane lei au fost încasați în bugetul de stat, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, banii au fost încasați ca rezultat al activității de investigație și de urmărire penală, iar ca măsuri asiguratorii, la solicitarea procurorilor PCCOCS au fost aplicate sechestre în valoare de aproape șase milioane lei.

Începând de anul trecut, sub conducerea procurorilor, Serviciul Fiscal de Stat desfășoară activitatea de investigare a cauzelor penale care vizează un spectru lărgit de infracțiuni. Acestea țin de evaziune fiscală, insolvabilitate intenționată sau fictivă; precum și însușire, înstrăinare în cazurile nepermise de lege, tăinuirea bunurilor gajate, înghețate, luate în leasing, sechestrate sau confiscate; fals în documente contabile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!