ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: Noi vom fi alături de cetățenii ucraineni atât cât va fi necesar

12:15 | 04.03.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Noi vom fi alături de refugiați atât cât va fi necesar. Discutăm cu mai multe state despre preluarea parțială a refugiaților, Republica Moldova are prieteni și vom continua să ajutam oamenii cu ce putem. În vremuri grele suntem solidari, alături de cei ce au nevoie. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unui briefing de șeful statului, Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

„Războiul din Ucraina creează o atmosferă tensionată în regiune, inclusiv în țara noastră. Oamenii sunt speriați și nervoși - și cetățenii moldoveni, pomeniți cu un conflict armat la frontieră, dar, mai ales refugiații sosiți din țara vecină, ajunși pe drumuri fugind din calea bombelor. În aceste condiții, este important să nu generalizăm incidente izolate cu implicarea refugiaților, dar să căutăm soluții pașnice pentru ele. Să nu distribuim materiale video și postări care ne divizează, incită la ură față de refugiați și contribuie la încordarea atmosferei în țară. Vă îndemn să fim îngăduitori, să avem răbdare unii cu alții. Iar, la nevoie, poliția va interveni oricând pentru a soluționa neînțelegerile apărute”, a menționat Sandu.

Președintele a atenționat că este inacceptabil și iresponsabil ca incidentele cu implicarea refugiaților să fie speculate de persoane în funcții publice, demnitari și aleși, în scopuri politice. “Manipularea intenționată cu tensiunile dintre oameni, în condiții de război la hotarul țării, va fi penalizată. Acumularea de capital politic prin exploatarea fricilor oamenilor speriați de război este ilegitimă și josnică”, a conchis Sandu.

img22001679

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!