ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spațiul aerian al țării rămâne închis pe durata stării de urgență

12:31 | 04.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat astăzi că spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis pe perioada stării de urgență, în scopul asigurării siguranței și securității aviației civile, comunică MOLDPRES.

Instituția a precizat că este în strânsă conexiune cu operatorii aerieni, cât și cu Autoritățile Aeronautice străine.

De asemenea, AAC, împreună cu Ministerul Apărării, monitorizează constant situația și posibilitatea redeschiderii spațiului aerian cât mai curând posibil, în acest sens o ultimă ședință a autorităților a avut loc în data de 3 martie. Urmează a fi examinate toate aspectele prezentate de către reprezentanții instituțiilor ce au participat la ședință și ulterior se va lua o decizie în acest sens.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că în conformitate cu prevederile Dispoziției nr. 5 din 3 martie a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, poate autoriza utilizarea spațiului aerian în următoarele cazuri: zboruri de repoziționare a aeronavelor civile ale operatorilor aerieni naționali și străini; zborurile de transport aerian comercial de mărfuri și poștă ale operatorilor aerieni naționali și străini; zborurile umanitare, de repatriere și de urgențe medicale; și pentru alte cazuri justificate, circumscrise stării de urgență.

img22001680

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!