ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței

13:02 | 04.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut joi o întrevedere cu ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean-Ives Le Drian, și Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, care s-au aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Oficialii au discutat despre recentele evoluții de securitate din R. Moldova și din regiune, dar și despre acțiunile coordonate ale autorităților de la Chișinău în gestionarea fluxului de refugiați din țara vecină. Președinta Maia Sandu a apreciat sprijinul Franței și susținerea din partea Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, pentru țara noastră. De asemenea, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul umanitar acordat de Franța, menționând că acesta contribuie la eforturile autorităților de a ajuta refugiații din Ucraina.

Președinta Maia Sandu le-a comunicat celor doi oficiali, că Republica Moldova necesită ajutor adițional rapid în redirecționarea fluxului de refugiați spre alte țări, care au capacități mai mari de acomodare a refugiaților.

Foto: Președinție

img22001682

img22001682

img22001682

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!