ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Austria va susţine un proiect de sprijin al activităților agricole din mediul rural

13:19 | 04.03.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Un nou proiect de susținere a activităților agricole din mediul rural ar putea fi demarat în țara noastră, cu suportul Austriei. Oportunităţile acestui program au fost examinate de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Viorel Gherciu, la o întâlnire cu reprezentanții Ambasadei Austriei și coordonatorii proiectului „Ferma noastră”, transmite MOLDPRES.

Părțile au discutat despre obiectivele potențialului proiect, ce ar avea ca scop să deschidă accesul fermierilor moldoveni la piețele regionale și internaționale, să asigure cu mijloace de producție mai eficiente și să instruiască fermierii în domeniul evidenței contabile, legislației ecologice și lucrării organice a solului.

„Astfel, beneficiari ar putea fi reprezentanții comunităților agricole, familiile și persoanele cu necesități speciale, precum și tinerii care locuiesc în mediul rural”, indică MAIA.

Totodată, coordonatorii proiectului susțin că o atenție deosebită va fi acordată familiilor cu un nivel de instruire scăzut, în scopul extinderii posibilităților comerciale, creării condițiilor optime pentru dezvoltarea activităților agricole și facilitării accesului la piețele de desfacere. În aceeași măsură, va fi acordat suport gospodăriilor mici de fermieri și familiilor care se confruntă cu dificultăți de ordin financiar ca urmare a pandemiei COVID-19.

Foto: MAIA

img22001683

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!