ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o întrevedere cu Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați

14:10 | 04.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Oficialii au discutat despre situația curentă din Republica Moldova, dar și din regiune, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Înaltul Comisar Grandi și-a exprimat solidaritatea și recunoștința pentru efortul comun al autorităților în procesul de management al fluxului înalt de refugiați veniți din Ucraina. În acest context, șefa statului a menționat că, pentru Moldova, criza umanitară este gestionată concomitent cu cea provocată de criza energetică, inflația ridicată si pandemia de Covid-19. De asemenea, șefa statului a menționat nevoia de asistență imediată din partea comunității internaționale pentru gestionarea fluxului de refugiați și pentru consolidarea sistemului de sănătate.

Filippo Grandi a dat asigurări că organizațiile internaționale vor interveni prompt și vor acorda ajutor suplimentar Republicii Moldova pentru a scădea din presiunea sub care funcționează în prezent statul.

Foto: Președinție

img22001685

img22001685

img22001685

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!