ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița a discutat la telefon cu prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki

15:23 | 04.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut astăzi o discuție telefonică cu prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Cei doi oficiali au discutat despre situația regională de securitate și despre soluțiile în gestionarea fluxului mare de refugiați din Ucraina. În context, a fost abordată necesitatea fluidizării numărului de refugiați și crearea de coridoare verzi pentru cei care vor să ajungă în țările Uniunii Europene. 

Cei doi oficiali au discutat și despre consecințele economice și financiare ale crizei umanitare. Mateusz Morawiecki a dat asigurări că Polonia va susține Republica Moldova, atât în gestionarea fluxului de refugiați, cât și prin sporirea asistenței multilaterale acordate statului nostru.  

Natalia Gavrilița a apreciat colaborarea bilaterală între cele două țări și a mulțumit pentru toată susținerea oferită de statul polon în cadrul Uniunii Europene. Prim-ministrul Poloniei a salutat decizia Republicii Moldova de a depune cererea de aderare la Uniunea Europeană și a dat asigurări că guvernul pe care îl conduce va susține plenar parcursul european al țării noastre.

Foto: Guvern 

img22001688

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!