ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În perioada stării de urgență, Consiliul Audiovizualului va putea retrage licențe de emisie

15:46 | 04.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Consiliul Audiovizualului va avea dreptul să suspende, pe durata stării de urgență, licența de emisie a furnizorilor și autorizația de retransmisiune a distribuitorilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit unei decizii a Comisiei pentru Situații Excepționale, furnizorii și distribuitorii de servicii media audiovizuale de televiziune și radio vor suspenda difuzarea și retransmiterea tuturor programelor care au fost produse în state care nu au ratificat Convenția Europeană privind televiziunea transfrontalieră. Excepție se va face în cazul filmelor artistice și de scurt metraj, și al emisiunilor de divertisment. Printre țările care nu au ratificat Convenția se numără Federația Rusă și Belarus. Măsura aprobată nu se răsfrânge asupra programelor produse în UE, SUA și Canada.

Începând cu data de 24 februarie, autoritățile de la Chișinău au instituit stare de urgență pentru 60 de zile pe întreg teritoriul țării.

img22001689

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!