ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cererea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană a fost prezentată la Bruxelles

09:42 | 05.03.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Ambasadoarea Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, Daniela Morari, a prezentat vineri ambasadorului Philippe Léglise-Costa, reprezentant permanent al Franței pe lângă UE, cererea țării noastre de aderare la Uniunea Europeană, informează MOLDPRES cu referire la Misiunea Republicii Moldova pe lângă UE.

Franța deține în prezent președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat joi cererea de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană, documentul fiind contrasemnat de speakerul Igor Grosu și premierul Natalia Gavrilița.

„Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar și suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național și fundamental. Vom parcurge toate etapele pentru a construi viitorul prosper al poporului nostru. Împărtășind aspirațiile noastre europene, Uniunea Europeană va arăta lumii întregi cât de mare e puterea democrației și libertății. Știm exact ce avem de făcut. Împreună vom fi mai puternici”, a declarat în cadrul ceremoniei de semnare Maia Sandu.

O cerere similară de aderare a fost înaintată joi şi din partea Georgiei. Cele două ţări se vor alătura Ucrainei în eforturile de aderare, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marţi UE să aprobe intrarea rapidă a Kievului, în contextul invaziei ruse din ţara sa.

Foto: facebook.com/MoldovaEU

img22001700

img22001700

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!