ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova are nevoie urgent de mobilizarea unui ajutor internațional suplimentar pentru a gestiona actuala criză umanitară

14:18 | 06.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a participat astăzi la întrevederea președintelui Maia Sandu cu șeful diplomației americane Antony Blinken, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova în cadrul turneului său european, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Am apreciat reconfirmarea susținerii de către autoritățile SUA a proceselor democratice în Republica Moldova, în contextul provocărilor de securitate generate de războiul din Ucraina”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Șeful diplomației de la Chișinău a exprimat aprecierea pentru anunțul partenerilor externi privind conjugarea eforturilor comune în vederea gestionării fluxului de refugiați din Ucraina.

„Republica Moldova are nevoie urgent de mobilizarea unui ajutor internațional suplimentar pentru a acoperi necesitățile imediate ale țării generate de actuala criza umanitară fără precedent din regiune”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Oficialii au stabilit necesitatea dezvoltării, consolidării și fortificării relațiilor moldo-americane în cadrul Dialogului strategic, care sunt menite să contribuie la modernizarea țării noastre, susținerea dezvoltării economice, consolidarea instituțiilor democratice, lupta împotriva corupției, avansarea reformei justiției, îmbunătățirea climatului investițional, promovarea digitalizării, dezvoltarea infrastructurii și consolidării securității și rezilienței energetice a Republicii Moldova.

Foto: MAEIE

img22001720

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!