ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSP a confirmat șase cazuri de gripă în ultima săptămână

09:36 | 17.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că, în ultima săptămână, pe teritoriul țării au fost confirmate șase cazuri de infectare cu gripă sezonieră, cu 4,7% mai puține cazuri decât în săptămâna precedentă, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în Chișinău au fost înregistrate patru cazuri, Cimișlia și Rezina câte un caz. Trei dintre pacienții infectați sunt minori.

În laboratoarele ANSP au fost investigate la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2, prin metoda molecular biologică, 29 de probe, dintre care în două probe s-a confirmat prezența virusului SARS-CoV-2 și în trei probe s-a confirmat prezența virusului gripal de tip AH3N2.

În perioada 4.10.2021 – 13.03.2022 pe teritoriul țării au fost înregistrate 337 de cazuri de gripă.

Foto: medsana.ro

img22002014

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!