ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elveția și PNUD oferă 59 mii de dolari pentru comunitățile care au găzduit refugiați

11:42 | 17.03.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Elveția și PNUD au anunțat astăzi că oferă 59.000 de dolari pentru a susține comunitățile care au depus cel mai mare efort în găzduirea refugiaților. În cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, în perioada următoare, primele 13 localități vor primi un suport financiar total de 20.000 de dolari. Banii vor ajunge în comunități prin intermediul asociațiilor de băștinași, create și dezvoltate cu suportul Elveției și PNUD, comunică MOLDPRES.

Printre localitățile care vor beneficia de susținere sunt: Palanca (Ștefan Vodă), Cărpineni (Hâncești), Budești (mun. Chișinău), or. Cimișlia, or. Drochia, Geamăna (Anenii Noi), Mihăileni (Râșcani), Selemet (Cimișlia), Sipoteni (Călărași), Taraclia (Căușeni), Manta, Slobozia Mare și Văleni (Cahul).

„Elveția a răspuns rapid la fluxul de refugiați din Ucraina. Poporul și autoritățile din Republica Moldova sunt extraordinar de generoși și bine organizați, dar este nevoie și de ajutor extern. Pachetul de ajutor umanitar al Elveției constă în prezent din trei elemente: livrarea produselor de primă necesitate, implicarea specialiștilor unității de ajutor umanitar elvețian și furnizarea resurselor financiare către organizații umanitare”, a menționat Caroline Tissot, directoarea Biroului de cooperare al Elveției.

„PNUD se alătură Organizației Națiunilor Unite pentru a sprijini eforturile imediate de a proteja și de a ajuta refugiații. Ne mobilizăm pentru a oferi hrană, produse de igienă, cazare temporară și adăpost celor care părăsesc Ucraina și ajung în Moldova”, a spus Dima Al-Khatib, Reprezentantă rezidentă PNUD Moldova.

Foto: PNUD Moldova

img22002022

img22002022

img22002022

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!