ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a operat modificări la Legea privind declararea averii personale

11:39 | 17.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Persoanele cu funcții publice sau de demnitate publică ar putea fi obligate să declare valoarea reală a tuturor bunurilor dobândite după anul 2018. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Parlament în prima lectură, comunică MOLDPRES.

Astfel, persoanele cu funcții publice vor declara valoarea de piață a bunurilor dobândite începând cu anul 2018. În cazul celor obținute până în anul 2017 inclusiv, se va declara valoarea cadastrală a bunului sau valoarea conform actului care certifică proveniența acestuia.

De asemenea, proiectul prevede substituirea în Lege a cuvântului ”procurate” cu ”dobândite”. Astfel, funcționarii și demnitarii vor trebuie să declare valoarea tuturor bunurilor obținute, inclusiv prin donație sau moștenire.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!