ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru bărbați din capitală au fost reținuți pentru organizarea migrației ilegale în UE

12:21 | 17.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat astăzi că a destructurat activitatea unui grup infracțional, care le facilita solicitanților plecarea la muncă în Uniunea Europeană, în baza actelor false europene, la prețul de 150-500 euro, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, oamenii legii au efectuat 16 percheziții în automobilele și imobilele membrilor grupului, dintre care unul avea improvizat un laborator de contrafacere a actelor oficiale – acte de identitate și pașapoarte false ale statelor europene, precum și orice alt tip de document care să le permită solicitanților călătoria și angajarea în UE.

În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate mostre electronice, ștampile, înscrisuri de ciornă cu datele de identitate a persoanelor cărora le-au fost perfectate acte de identitate false, telefoane mobile și materie primă folosită la confecționarea diferitor documente.

Cei patru au vârste cuprinse între 33 și 45 ani, iar doi dintre ei au mai fost trași la răspunde pentru confecționarea și vânzarea documentelor false.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!