ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expertiza judiciară a persoanelor cu boli psihice va fi achitată de stat

13:01 | 17.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Persoanele care suferă de boli psihice grave vor beneficia de expertiză judiciară sau extrajudiciară gratuită. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în prima lectură de Parlament, comunică MOLDPRES.

Documentul are scopul de îmbunătățire a sistemului de ocrotire judiciară, prin furnizarea gratuită a expertizei judiciare și extrajudiciară persoanelor care suferă de boli psihice grave. Pentru asta, sunt prognozate cheltuieli anuale în valoare de aproximativ 400 de mii de lei.

Conform informației prezentate de Centrul de Medicină Legală, anual sunt elaborate până la 28 de expertize judiciare în cadrul proceselor civile și 300 de expertize extrajudiciare.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!