ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Refugiații care vor să ajungă în UE se pot înscrie pentru cursele speciale

13:30 | 17.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Cetățenii ucraineni care au ajuns în Republica Moldova și vor să ajungă în Uniunea Europeană se pot înregistra pentru a beneficia de transport rutier internațional, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Centrul Unic de Gestionare a Crizei, în colaborare cu Agenția Națională Transport Auto, va organiza curse de transport internațional pentru refugiații care vor să ajungă în țările UE.

Persoanele refugiate sunt îndemnate să completeze formularul online pe care îl pot găsi pe site-ul: http://www.anta.gov.md/content/repatriere. În funcție de numărul solicitanților și destinațiile alese, ANTA va pune la dispoziție curse rutiere ocazionale în orașele indicate conform formularului de cerere.

Pasagerii trebuie să dețină actele de călătorie valabile pentru țara de destinație.

Începând cu 8 martie 2022, Centrul Unic de Gestionare a Crizei și ANTA au organizat peste 350 de curse rutiere comerciale și speciale pentru a ajuta circa 12 mii de refugiați să ajungă din punctele de trecere a frontierei cu Ucraina sau din centrele de plasament din țară spre destinații UE.

Foto: MIDR

img22002037

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!