ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veteranii războiului de pe Nistru vor primi o indemnizație unică în valoare de 2500 de lei de la stat

14:35 | 17.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, dar și membrii familiilor lor, vor beneficia de o serie de măsuri de susținere socială. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi cu votul a 83 de deputați, comunică MOLDPRES.

Astfel, veteranii războiului de pe Nistru, părinții și văduvele acestora vor primi o indemnizație unică în valoare de 2500 de lei. De asemenea, proiectul de lege mai prevede includerea stagiului de cotizare a perioadei de participare la acțiunile militare și acordarea dreptului la ajutor material anual atât părinților, cât și văduvelor veteranilor de război. Participanții la războiul de pe Nistru le va mai fi acordat dreptul la alocația nominală pentru merite deosebite, indiferent de vârstă. Pentru întreg pachetul de măsuri vor fi alocate 50 de milioane de lei din bugetul de stat.

În prezent, în țara noastră sunt peste 20 de mii de veterani care au luptat și-au riscat viețile pentru independența și integritatea Republicii Moldova.

Foto: stiri.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!