ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o întrevedere cu președintele Estoniei

18:08 | 17.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu președintele Estoniei, Alar Karis, care a efectuat o vizită de lucru la Chișinău, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În cadrul întrevederii, cei doi șefi de stat au discutat despre situația de securitate creată în regiune din cauza războiului din Ucraina și despre sprijinul pe care autoritățile și cetățenii țării noastre îl oferă, în ultimele trei săptămâni, refugiaților. Președinta Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova pledează în continuare pentru dialog și restabilirea păcii, mulțumind președintelui Alar Karis pentru ajutorul de 100 de mii de euro, acordat țării noastre de Estonia pentru gestionarea crizei refugiaților.

Șefa statului a apreciat, totodată, sprijinul autorităților Estoniei pentru parcursul european al țării noastre și a menționat dorința noastră de a spori cooperarea moldo-estonă.

„Suntem interesați în continuare de proiecte pentru consolidarea proceselor democratice şi a instituțiilor publice, pentru dezvoltarea rurală, educație şi sănătate. Vrem să preluăm bunele practici ale acestei țări și în domeniul IT și digitalizare. Estonia ne-a fost mereu alături. Vom lucra împreună pentru a consolida parteneriatul nostru”, a menționat președinta Maia Sandu în cadrul întrevederii.

Foto: Președinție

img22002047

img22002047

img22002047

img22002047

img22002047

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!