ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a discutat cu omologul său suedez

18:40 | 17.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere în format online cu omologul său suedez, Andreas Norlén, președintele Riksdagului Regatului Suediei, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

În debutul discuțiilor, președintele Parlamentului Igor Grosu și-a exprimat regretul că, din cauza războiului din Ucraina, nu a putut onora invitația oficială de a vizita Suedia, deoarece nu poate părăsi Republica Moldova în acest context de criză.

Totodată, speakerul și-a reiterat interesul total pentru aprofundarea dialogului politic, comercial-economic, educațional cu Suedia.

”Războiul din Ucraina  are consecințe semnificative și asupra țării noastre, afectându-ne în mod deosebit. Din punct de vedere economic, exporturile către mai multe piețe sunt afectate, la fel cum sunt afectate și importurile din Ucraina și din alte țări care tranzitau teritoriul statului vecin. Avem nevoie de ajutor ca produsele moldovenești să ajungă pe cât mai multe piețe din Europa”, a menționat Igor Grosu.

De asemenea, președintele Parlamentului a adresat cuvinte de recunoștință Regatului Suediei care a donat Republicii Moldova echipamente pentru gestionarea crizei umanitare și a alocat suport financiar în adresa Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Fondului pentru Copii al Națiunilor Unite (UNICEF), pentru a oferi asistența necesară refugiaților.

”Apreciem sprijinul Suediei în parcursul și aspirațiile noastre europene și ne exprimăm speranța că vom fi ajutați la fel și în procesul de aderare și integrare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a conchis șeful Legislativului.

Foto: Parlament

img22002051

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!