ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul ucrainean al apărării crede că progresul în negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina depinde de încetarea focului

18:52 | 17.03.2022 Categorie: Externe

Kiev, 17 mar. /MOLDPRES/. Munca de elaborare a unui acord de pace între Kiev și Moscova poate fi zadarnică dacă Kremlinul nu acceptă încetarea focului, a spus ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov.  Pe de altă parte, guvernul francez a acuzat Rusia că doar pretinde că negociază, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Ministrul, care a condus delegația ucraineană în cadrul negocierilor, a spus că partea tehnică progresează, dar că Rusia trebuie să oprească bombardamentele pentru ca orice compromis să fie posibil.

Reznikov le-a spus parlamentarilor europeni că lideri internaționali ca premierul israelian Naftali Bennett încearcă să medieze un acord, dar că e nevoie ca Rusia să ducă negocieri reale.

„Vom vorbi, bineînțeles, în primul rând, în timpul negocierilor, despre o încetare a focului, despre coridoarele umanitare, despre asigurarea evacuării populației civile, cu apă, cu hrană, și poate mai târziu vom putea semna acest acord pentru pace”, a spus Reznikov.

Politicienii din occident spun însă că există încă un „decalaj foarte mare” între Ucraina și Rusia în negocierile de pace.

Mai mulți experți consideră că ambele tabere iau în serios discuțiile de pace, dar că nu există semne ale unui acord iminent.

Numitorul comun în comentariile  din presa internațională  se reduc la faptul că ambele părți iau în serios discuțiile, dar există un decalaj foarte, foarte mare între pozițiile lor.

Foto: mobile.twitter.com

img22002053

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!