ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia a declarat republicile separatiste Donețk și Lugansk zone de excludere aeriană

10:25 | 18.03.2022 Categorie: Externe

Kiev, 18 mar. /MOLDPRES/. Regiunile separatiste Donețk și Lugansk, ocupate de ruși,  au fost incluse de Rusia într-o zonă de excludere aeriană, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Acest anunţ a fost făcut în contextul în care în Republica Populară Lugansk, autoproclamată, lideri separatişti au afirmat că armata ucraineană a bombardat cinci aşezări de cinci ori într-un interval de 24 de ore. Jurnaliștii de investigație din diferite țări au demonstrat că a fost vorba de o dezinformare, parte a războiului hibrid rusesc.

Un reprezentant al republicii separatiste a precizat că în total în aceste bombardamente au fost avariate 18 case şi o grădiniţă, precum şi o uzină metalurgică, care a rămas fără curent.

Timp de trei săptămâni, președintele ucrainean Zelenski roagă țările NATO să creeze o zonă de excludere a spațiului aerian ucrainean, însă liderii Alianței refuză pe motiv că Putin ar putea să aibă un pretext pentru declanșarea unui război mondial.

Foto: Reuters

img22002063

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!