ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Țările din G7 își coordonează eforturile pentru a sprijini Republica Moldova

10:34 | 18.03.2022 Categorie: Externe

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Șefii ministerelor de Externe ale ţărilor din Grupul celor şapte au convenit să-și coordoneze eforturile de asistență într-un Grup de Sprijin pentru Republica Moldova și să invite alte părți interesate să se alăture, transmite MOLDPRES.

Miniștrii de Externe ai statelor din grupul G7 au discutat ieri seară, în format on-line, despre situația din Ucraina și au făcut un schimb de opinii cu privire la acţiunile ulterioare și consolidarea cooperării între țările lor.

Într-un comunicat de presă se arată, printre altele, că Republica Moldova, cel mai mic dintre vecinii Ucrainei, oferă adăpost celui mai mare grup de refugiați din Ucraina pe cap de locuitor, astfel cei șapte miniștrii de Externe au convenit să-și coordoneze eforturile de asistență într-un Grup de Sprijin pentru Republica Moldova și să invite alte părți interesate să se alăture.

Miniștrii au convenit să urmărească îndeaproape această problemă și să o discute în cadrul Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional.

G7 este format din SUA, Canada, Japonia, Franța, Marea Britanie, Italia și Germania. În anii '70, aceste state erau cele mai puternice șapte națiuni industrializate din lume. În prezent, ”grupul celor șapte” se ocupă în principal de probleme politice majore care pot fi abordate doar multilateral.

img22002064

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!