ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zece loturi de medicamente donate de OMS au ajuns la Chișinău

12:47 | 18.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Zece loturi de medicamente, consumabile și dispozitive medicale donate de OMS au fost recepționate de Ministerul Sănătății drept ajutor pentru refugiați, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, cele zece loturi de asistență umanitară, vin de la Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană, din India, Italia, Israel și Statele Unite ale Americii. Medicamentele, consumabilele și dispozitivele medicale au fost stocate în depozitul „Sanfarm-Prim” SA, iar ministerul a început deja să le distribuie, în funcție de necesități, către centrele de sănătate și spitalele din țară.

MS reiterează că toți refugiații aflați pe teritoriul Republici Moldova au acces la medicamente și consumabile medicale de primă necesitate. În total, în țară sunt peste 100 de mii de refugiați.

Foto: Ministerul Sănătății

img22002067

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!