ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a cerut Executivului să pregătească un program pentru susținerea cetățenilor cu venituri mici

14:12 | 18.03.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Șeful statului, Maia Sandu, a publicat astăzi pe pagina sa un mesaj în contextul crizei declanșate de războiul din Ucraina. Ea a anunțat că a cerut Guvernului să pregătească un program de acțiuni anticriză pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii, inclusiv în agricultură, și pentru sprijinirea oamenilor cu venituri mici, comunică MOLDPRES.

Președintele Republicii Moldova a menționat că războiul din Ucraina a declanșat o nouă criză care va avea consecințe de durată pentru țara noastră. “Simțim cu toții scumpirile la produsele de consum și carburanți. S-au oprit importurile și exporturile spre est, iar asta afectează și consumatorii, și agenții economici din Moldova. Am cerut Guvernului să pregătească un program de acțiuni anticriză pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii, inclusiv în agricultură, și pentru sprijinirea oamenilor cu venituri mici. Lansarea proiectelor de infrastructură la nivel național și local va crea mai multe locuri de muncă și va consolida reziliența țării. Micii fermieri trebuie sprijiniți pentru a începe la timp lucrările agricole” a opinat Sandu.

“În lunile ce vin, va trebui să muncim mai mult, să economisim, să fim mai adaptabili. Vom rezista, așa cum au făcut-o părinții și buneii noștri. Vă promit - oricât de greu ne va fi tuturor, statul va fi alături de cetățeni. Acționând cu omenie, prudență și responsabilitate, împreună, vom ieși mai puternici din această perioadă”, a conchis șeful statului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!