ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu s-a adresat cu un mesaj de susținere către cetățeni

15:33 | 18.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a adresat astăzi cu un mesaj de încurajare și susținere către cetățenii țării. Mesajul vine în contextul războiului din Ucraina care, potrivit șefei statului, a declanșat o nouă criză ce va avea consecințe de durată pentru toți, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

„Simțim cu toții scumpirile la produsele de consum și carburanți. S-au oprit importurile și exporturile spre est, iar asta afectează și consumatorii, și agenții economici din Moldova”, se spune în apelul Președintei Maia Sandu. Șefa statului a menționat și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru depășirea crizei provocate de războiul din Ucraina, dar și pentru acordarea sprijinului necesar în diverse domenii. „Am cerut Guvernului să pregătească un program de acțiuni anticriză pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii, inclusiv în agricultură, și pentru sprijinirea oamenilor cu venituri mici. Lansarea proiectelor de infrastructură la nivel național și local va crea mai multe locuri de muncă și va consolida reziliența țării”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului și-a exprimat încrederea că, prin eforturi comune, cetățenii Republicii Moldova vor reuși să depășească această perioadă complicată. „Vom rezista, așa cum au făcut-o părinții și buneii noștri. Vă promit - oricât de greu ne va fi tuturor, statul va fi alături de cetățeni. Acționând cu omenie, prudență și responsabilitate, împreună, vom ieși mai puternici din această perioadă”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22002073

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!